Furnace with glowing metall in a hall at SANDVIK factory, Sweden, retouched version

Acélipari megoldások

Az újrahevítő kemencék és az előmelegítő folyamatok optimalizálása innovatív megoldásainkkal.

A Fémkohászat című lapban megjelent munkatársaink cikke, melyet az alábbi linkre kattintva olvashatnak

A Linde szerepe a fémkohászatban, az „Alacsony hõmérsékletû (lángnélküli) oxigénes tüzelés” bemutatása

A Linde vezető technológiákat fejlesztett ki az újrahevítő kemencék tüzeléstechnikájának optimalizálására.  A REBOX® nem egy "minden méretre illeszkedő" megoldás, hanem olyan megoldások portfóliója, amelyek különböző kemencékhez és alkalmazásokhoz igazodnak. A REBOX® megoldásokat beépíthetjük új és meglévő kemencékbe a meglévő lábnyom növelése nélkül. Ezek kompatibilisek az összes hagyományos tüzelőanyaggal és a legtöbb kemencetípussal is, a nagy betolórudas és a mozgógerendás kemencén át a forgófenekű kemencéken, hengeres kemencéken át a különféle szakaszos üzemű kemencékig.
A Linde szintén hatékony módszert dolgozott ki az üstmelegítési folyamatok optimalizálására. OXYGON® előmelegítő rendszerünk két változatban kapható különböző üstméretekhez igazodóan.

REBOX® HLL - oxigénes injektálási technológia az Önök kemence teljesítményének igény szerinti növelésére

A REBOX® HLL-t olyan ügyfelek számára tervezték, akik egyszerű, költséghatékony módon kívánják optimalizálni az újrahevítő kemencéiket. A technológia igény szerint telepíthető a meglévő kemence infrastruktúrájának megváltoztatása nélkül.

A REBOX® HLL-nél az oxigén lándzsák a kemence falazatban a hagyományos égők mellé kerülnek telepítésre. Ezeken keresztül az oxigént nagy sebességgel injektálják a kemencébe, így az égéshez használt levegő nagy részét helyettesítik. Az égési levegő akár 75% -a helyettesíthető oxigénnel a HLL-lel felszerelt zónákban. A nitrogén kizárása a folyamatból növeli a hőhatékonyságot, csökkenti a füstgáz mennyiségét és csökkenti az NOx kibocsátást. Az eljárás segítségével az egységnyi MW teljesítményre számított füstgáz mennyiség több, mint 50% -kal csökkenhet. A jobb hőátadás következtében az energia felhasználás is csökken. Ezenkívül a REBOX® HLL egyenletesebb hőeloszlást biztosít a jobb buga minőség érdekében.  A REBOX® HLL bármikor kikapcsolható, lehetővé téve a kemence visszaváltását a normál levegő/tüzelőanyag üzemmódba, így ideális módja annak, hogy a kemence teljesítményt ideiglenesen felemeljük, például a kereslet ingadozásainak kielégítésére. 

A REBOX® HLL előnyei:

•    A tüzelőanyag-fogyasztás akár 25% -os csökkentése
•    Homogén hőeloszlás a Flameless "lángnélküli", nagy impulzusú HLL tüzelés miatt
•    Magasabb hőhatékonyság és hőátadás az alkalmazott zónában
•    Csökkentett égéslevegő mennyiség miatti kevesebb nitrogén tartalom következtében és a visszakeringetett füstgáz segítségével - amely hatékonyan csökkenti a láng hőmérsékletét - akár 30% -kal kevesebb NOx kibocsátás az alkalmazott zónában
•    Akkor kapcsolható be és ki, amikor előnyös a Felhasználó számára

REBOX® Flameless "lángnélküli" oxyfuel megoldás - állandó kemence teljesítménynövelés

A REBOX®  flameless "lángnélküli" oxyfuel megoldások a folyamatos és szakaszos újrahevítő kemencék üzemeltetői számára lettek kifejlesztve, akik a termelőkapacitás maximalizálását célozzák.

Az acélipar partnereivel régóta fennálló és szoros kapcsolataiknak köszönhetően a Linde kifejlesztette a REBOX®  Flameless "lángnélküli" oxyfuel technológiáját, a kemence hatékonyság jelentős növelése érdekében. Úgy tervezték, hogy az újrahevítő kemencék üzemeltetőinek maximális termelési kapacitást biztosítson az energiafogyasztás optimalizálása mellett.
A REBOX®  Flameless "lángnélküli" oxyfuel kiváltja az égéslevegőt - annak 78%-os nitrogén tartalmával együtt - tiszra oxigénnel. Mivel a nitrogén nem éghető, és a hősugárzásban is gyengébb a háromatomos molekulánál, csak marginálisan járul hozzá a hevítési folyamathoz magas hőmérsékleten. Összehasonlításképpen az égésgázok, mint például a szén-dioxid (CO2) és a vízgőz (H2O) jók a hősugárzásban. Következésképpen a nitrogén alacsony termikus hatékonyságot és nagy mennyiségű füstgáz-kibocsátást/veszteséget eredményez. A REBOX® Flameless "lángnélküli" oxyfuel tüzelési rendszer 100% oxigénnel működő égőkkel helyettesítheti a meglévő levegő/tüzelőanyag égőket.Ez javítja a hőátadást a jobb hősugárzású molekulák, például a CO2 és a H2O koncentrációjának növelésével. A hőátadás javításával a REBOX®  Flameless "lángnélküli" oxyfuel tüzelés képes akár 50% -kal csökkenteni a CO2-kibocsátásokat és akár 50% -kal csökkenteni az üzemanyag-számlákat.
Továbbá a"lángnélküli" égés homoghénebb hőmérsékletet teremt a kemencében a sugárzó gázok egyenletesebb eloszlatásával. Az alacsonyabb láng-csúcshőmérséklet csökkenti az NOx képződését, és csökkenti a forró pontok által okozott tűzálló falazat károsodás kockázatát.

A REBOX®  Flameless "lángnélküli" oxyfuel megoldás előnyei

•    A tökéletesített lángsugárzás és a kisebb füstgázveszteség akár 50% -os teljesítmény növekedést eredményez
•    Az alacsonyabb füstgáz hőmérséklet és mennyiség lehetővé teszi a rövidebb sötét zónát
•    Jelentősen csökkenti a tüzelőanyag-fogyasztást (akár 50% -kal) a nitrogén jelenlétének kiküszöbölésével
•    Alacsony NOx-kibocsátás, CO2-kibocsátás és üzemanyag-alapú SOx emisszió
•    Az alacsony fűtőértékű tüzelőanyagokat a tiszta oxigén használatával hatékonyabban lehet elégetni, így akár magas hőmérsékletű folyamatokban is alkalmazhatók

REBOX® DFI - megoldás az acélszalagok gyors előmelegítésére

A REBOX® DFI (közvetlen láng hevítés) a gyors előmelegítést, zsírtalanítást, valamint az acélszalagok elő-oxidálását igénylő ügyfelek részére került kifejlesztésre folyamatos galvanizáló és lágyító sorokhoz.

Egy vagy több REBOX® DFI típusú égősor kerülhet alkalmazásra a szalag mindkét oldalán; a nagy intenzitású lángok hevítik a szalag felületét, biztosítva a gyors hőátadást és zsírtalanítást. 
A közvetlen láng hevítéses oxyfuel megoldás a Linde oxyfuel tüzelésben és annak az acélhevítési folyamatokban való alkalmazásában szerzett tapasztalatán alapszik. Ezt a szakértelmet alkalmazták a folyamatos üzemű felhasználásra az újrahevítő és a lágyító kemencékben. A DFI technológiánknak köszönhetően, ahol a szabályozott oxyfuel lángot közvetlenül a mozgó szalagra irányítják, a hőátadás drasztikusan javul. A tesztek a DFI oxyfuel technológia magas helyi hőfluxusát igazolták, ami eléri és meg is haladhatja a 400 kW/m2-es  értéket.

 A REBOX® DFI előnyei:
•    A gyors előhevítés miatt a termelékenység akár 30% -kal nő.
•    Igény esetén a felületi elő-oxidáció elősegíti a következő technológiai lépésekben a nedvesítést.
•    A szalag felületének hatékony zsírtalanítása

Kérdezzen szakértőinktől?