Az EU F-Gáz Rendelete

Az EU F-gázrendelete - Segít a környezetvédelmi és jogi kötelezettségek teljesítésében

A hűtő- és légkondicionáló ipar az utóbbi években szoros ellenőrzés alatt állt. Az 517/2014 / EU F-gáz-szabályozás 2015 óta valóság, és már előkészítették az utat a globális felmelegedés szempontjából alacsonyabb hatású hűtőmegoldások számára. Segítünk abban, hogy megfeleljen ezeknek a kihívásoknak.


Miért célozzuk meg az F-gázokat?

Az Egyesült Nemzetek Szervezete kijelentette, hogy az országoknak 2050-ig jelentősen csökkenteniük kell az üvegházhatású gázok kibocsátását a globális éghajlatváltozás korlátozása érdekében. Sok F-gáznak magas a globális felmelegedési potenciálja (GWP). Ezeket a gázokat , a légkörbe való bekerülésükkor, az éghajlatváltozás egyik hozzájárulójának tekintik. Az EU első F-gáz rendeletét 2006-ban adták ki. A felülvizsgált 517/2014 rendelet 2015. január 1-jén lépett hatályba, és számos olyan változtatást tartalmaz, amelyek számos iparágban további lépéseket igényelnek.

Összefoglalás

Limitálás és forgalomból való kivonás -> Az F-gázok forgalomba hozatalának, és a HFC-k szállításának fokozatos csökkentése.

Új termék és készülék tilalmak -> Bizonyos hűtő- és légkondicionáló berendezésekre, habokra és F-gázokat tartalmazó hajtóanyagokra vonatkozó korlátozások.

Szolgáltatási és karbantartási tilalmak -> A magasabb GWP-gázok, például az R404A és az R507A felhasználásának korlátozása a meglévő hűtő- és légkondicionáló berendezésekben 2020-tól.

Szivárgásellenőrzés -> Fokozott szükség van a szivárgásellenőrzésekre, szivárgásjelző rendszerekre és a kapcsolódó nyilvántartásokra.

Felelős ellátás -> Az a követelmény, hogy az F-gázokat csak képzett és tanúsított felhasználók használhassák és értékesíthessék.

Címkézés -> Olyan termékekre és berendezésekre van szükség, amelyek további információkat tartalmaznak a berendezésben található F-gázok CO2-kibocsátásról.


Linde Support

We can support you in understanding the implications of the service and maintance bans, guiding you towards the solution that best meets your requirements.

0013412_MT_Refrigerants_F-gas_main_brochure_ST.pdf