fish

Akvakultúra megoldások és szolgáltatások

SOLVOX® termékcsaládunk széles körű oxigénoldó és oszlató rendszereket kínál édesvízi, sós- és félig sós vízi modellekhez.

SOLVOX® termékcsaládunk széles körű oxigénoldó és oszlató rendszereket kínál édesvízi, sós- és félig sós vízi modellekhez. Beleértve a vízben az optimalizált oldott oxigénszint biztosításához, a halak számára a tökéletes dúsított oxigén eloszlást biztosító berendezéseket, valamint azokat a dózis módosító alkalmazásokat, amelyek egyenletes és megbízható adaptációt biztosítanak a kereslet vagy az oxigén telítettségi szintekben bekövetkező ingadozások esetén.


A palackos ellátástól a cseppfolyós ellátásig terjedően az oxigén ellátási módok teljes skáláját kínáljuk, valamint tanácsot adhatunk az Ön igényeinek és az Ön által üzemeltetett akvakultúrának legmegfelelőbb ellátási mód és szabályozási rendszer kiválasztását illetően:
•   Folyamatos átfolyású rendszer
•   Visszakeringetéses rendszerek
•   Tengeri ketreces rendszerek
•   Vészhelyzeti és tartalék oxigéndúsítás
•   Halszállítás
•   Tetvetlenítés

A SOLVOX eszközök:
•    Költséghatékony, rugalmas megoldást kínálnak az oxigénhiányra csúcsfogyasztási és növekedési időszakokban
•    A halak optimalizált növekedésének és egészségének biztosítása
•    Csökkenti a stresszt a halakban a gyógyszeres és parazita (úgymint amőba) eltávolító kezelések során
•    Optimalizált szállítási körülmények biztosítása élő halak szállítása során
•    Nagyobb termelékenység és jövedelmezőség az akvakultúra tenyészetek számára

SOLVOX® A Kisnyomású Venturi-csöves oxigénező berendezés

Egy kisnyomású oxigénező, amely képes a sós- és félig sós vizek teljes vízáramának oxigénnel való telítésére.

A SOLVOX® A egy kisnyomású oxigénező, amely bármilyen sós- és félig sós vízi haltartályban használható. Ez a szabadalmaztatott, rugalmas, beoldó egység általában teljes mértékben integrálásra kerül a csővezetékbe, hogy a tartályba belépő teljes vízáramot oxigénnel dúsítsa. Nagyobb tartályok vagy elvezető csatornák esetében, egynél több SOLVOX A egység telepítésével biztosítható a teljes tartályon belül az oldott oxigén egyenletes eloszlása.

SOLVOX A is easy to install and combines high oxygenation efficiency with low energy consumption. It further adds to the health of the fish, when displacing nitrogen with oxygen.

SOLVOX B és SOLVOX CD - Diffúzor tömlő és kerámia

A SOLVOX® B egy rugalmas, alacsony költségű oxigén telítettséget növelő megoldás, amely az oxigén tartály nyomásán kívül nem igényel további áramforrást, ezzel ideális megoldást kínál vészhelyzeti oxigénezést igénylő helyzetekben.  A SOLVOX B egy kiváló minőségű perforált tömlő, amely mindig készen áll oxigén előállítására.  Az oxigénellátás bekapcsolásakor, a diffúzor tömlő pórusai kinyílnak és kisméretű buborékokat, azaz oxigént hoznak létre. Amennyiben nincs szükség további oxigénre, akkor az oxigént elzárják és a pórusok is elzáródnak.

A SOLVOX CD egy nagy teljesítményű, alumínium házas oxigénező megoldás. Ez ideális megoldást kínál önálló tartályok vagy elvezető csatornák vészhelyzeti kiegészítő oxigénezéséhez.

A SOLVOX CD kerámia oxigén beoldó elemei a gáz mikrobuborékok formájában állítják elő, amelyek alacsony nyomáson kezdenek beoldódni, továbbá elősegítik a  levegőztetést / nemkívánatos gázok eltávolítását.

SOLVOX® C Kúpos, nyomás alapú oxigénező

A SOLVOX ® C egy édesvízi és tengervízi alkalmazásra szánt nyomás alapú oxigénező, amelyet arra terveztek, hogy megnövelje a vízben oldott oxigén szintjét. Korrózióálló üvegszállal megerősített műanyagból készült, kiváló minőségű rozsdamentes acél szerelvényekkel. A SOLVOX ® C különböző, innovatív tervezési megoldásainak köszönhetően az átviteli hatékonyság közel 100%-os.
Amint a víz és a gáz belép a SOLVOX® C kúp alakú házának tetején a vízsugár arra készteti a vizet, hogy fokozott módon elegyedjen az oxigénbuborékokkal. Ahogy a kúp szélesedik, ez a sebesség csökken. A kisebb gázbuborékok, amelyek még nem oldódtak fel teljesen felemelkednek a lefelé áramló vízárammal szemben, így a kúp aljában csak gázbuborékoktól mentes víz marad. Mivel a kúpos SOLVOX ® C megnövelt nyomáson üzemel, ezzel a megoldással az oldott oxigén koncentrációja jelentősen a normál telítettségi szint felé emelhető.


SOLVOX® DropIn - Igény szerinti oxigéndúsítás tengeri ketrecek számára

A SOLVOX ® DropIn egy új, könnyen telepíthető és nagy hatékonyságú megoldás a tengeri ketrecek oxigénnel való telítéséhez. Alkalmas mind a folyamatos oxigéndúsításra mind a rövid időtartamú alkalmazásra, úgymint a tetvetlenítésre vagy a gyógyszeres kezelésekhez.
Ez az innovatív, szabadalmaztatás alatt álló oxigéndúsítási megoldás egy merülőszivattyúból, valamint egy szabadalmaztatott Venturi-fúvókás oxigén beoldó és eloszlató rendszerből áll. Egy kisméretű daru használatával a SOLVOX ® DropIn könnyedén a vízbe emelve, a kívánt mélységbe leereszthető. Úgy működik, hogy a bemerített egység alsó részén szívja be a vizet és elegyíti azt oxigénnel.

A SOLVOX ® DropIn-t úgy tervezték, hogy annak kezelése és üzemeltetése könnyű legyen, így ideálisan alkalmazható tetvetlenítéshez zárt tengeri ketrecekben. Ezáltal megszüntethetők a perforált tömlők ketrec alján történő lefektetésével járó kellemetlenségek, valamint növelhető az oxigéndúsítási hatékonyság az innovatív beoldó és eloszlató rendszer révén.SOLVOX® OxyStream

A SOLVOX® OxyStream egy alacsony nyomású oxigéndúsító rendszer sós vizes, félig sós vizes és édesvízi tartályok számára.
A rendszer egy szabadalmaztatott kombinált termék, amely oxigénnel dúsítja a vizet és egy állítható áramlásszabályozó segítségével egyenletesen oszlatja el azt a tartályban.Ez a rendszer a keringtetési sebességet a halak fajtájához és méretéhez igazítja. A SOLVOX OxyStream egy vízáram kijelzőt is tartalmaz, amely kvantitatív áttekintést biztosít az egyes tartályok vízáramairól.A SOLVOX OxyStream rendszer által előállított mikrobuborékok nem csupán nagyobb hatékonyságú oxigénoldást tesznek lehetővé, hanem csökkentik az oldott nitrogén mennyiségét és a víz teljes gáznyomását. Ez gyakran szükségtelenné teszi külső gáztalanító berendezések alkalmazását.

A SOLVOX OxyStream maximális oxigénoldó hatása körülbelül 15 ‰ sótartalomnál lép életbe, és a víz oxigénnel való telítéséhez, a nitrogén sztrippeléséhez és a haltenyésztéshez szükséges optimális tartály hidrodinamika megteremtéséhez mindössze csak 0,05-0,2 bar nyomást igényel. Az alacsony nyomású adagoló mechanizmus a rendszert nagyon energia hatékonnyá teszi.
Édesvízi létesítményekben a SOLVOX OxyStream kombinálható a SOLVOX C-vel, hogy még magasabb oxigéndúsítási követelményeknek is megfeleljen.
Átfolyásos és/vagy visszakeringetéses akvakultúrákba telepítve, a SOLVOX OxyStream mostantól támogatja a legnagyobb szárazföldi tenyésztési projekteket is.  A piac lendülete erőteljes növekedést illetve fiatal egyedű tenyésztési projekteket mutat, valamint a létesítmények számára lehetővé teszik a lazac és más nagy értékű úszós halfajok teljes kinevelését nagyméretű tartályokban, amelyek akár 30 méter átmérőjűek is lehetnek. A SOLVOX OxyStream segítségével képesek vagyunk megfelelni az ebben a gyorsan növekvő akvakultúra-szegmensben a költséghatékony oxigenizációs megoldások iránt támasztott igénynek. Termékeinket egy beszállítón keresztül a teljes körű tenyésztési megoldás részeként vagy közvetlenül a haltenyésztőknek értékesítjük.

SOLVOX® Stream áramlás elosztó

A SOLVOX® Stream egy áramlás elosztó,amely jobb tartály-környezetet teremt a halak jólétének javítása érdekében.Optimalizálja a hidrodinamikai körülményeket a tartályban, biztosítva ezzel azt, hogy az oxigénezett víz homogén módon oszoljon el a tartályban, valamint hozzáigazítja a keringtetési sebességet a halak fajtájához és méretéhez.
A SOLVOX® Stream-t a SOLVOX® A-hoz hasonló oxigénező berendezésekkel kombinált alkalmazásra tervezték, hogy optimális, teljes körű oxigéndúsítási és oxigén eloszlató megoldást kínáljanak.
A SOLVOX® Stream úgy működik, hogy a tartályban lévő vízoszlopban egyenletes nyomóerőt hoz létre, amely hatékony módon önállóan eltávolítja a szennyeződéseket, mint például a felesleges takarmányt és az ürüléket.
A SOLVOX® Stream egy olyan testre szabható termék, amely az igényelt 50 l/perc - 20000 l/perc közötti vízáramokhoz adaptálható.  Nagyobb vízáramok esetén kettő vagy több bemenetet ajánlunk tartályonként, amellyel nagyobb üzemeltetési rugalmasság biztosítható. Egy beépített vízáramlásjelzővel rendelkezik, hogy mindig tudja, hogy mennyi víz jut be a tartályba. 

Akvakultúra megoldások és szolgáltatások

SOLVOX® F Oxigénszabályozó szekrény

A SOLVOX ® F egy oxigénáram-szabályozó szekrény, amely biztosítja a tartályok állandó oxigénszintjét azáltal, hogy különböző mennyiségű oxigént biztosít különböző időpontokban.  Lehetővé teszi az oxigénáramot rugalmas módon az állománysűrűséghez, takarmányozási rendszerhez, hőmérséklethez, stb. hozzáigazítása. Ily módon a SOLVOX ® F adagolási technológia lehetővé teszi az állománysűrűség egyenletes növelését, miközben biztosítja az optimális takarmányhatékonysági rátát és a lehető legmagasabb túlélési arányokat az optimális tenyésztési feltételek mellett.
Az ellátás biztonságának biztosítása érdekében, a rendszer magában foglal egy vészhelyzeti oxigenizációs funkciót. Áramkimaradás esetén a mágnesszelepek automatikusan nyitnak és oxigént enged a vészhelyzeti vezetékekbe.


Akvakultúra megoldások és szolgáltatások

Oxigén az akvakultúrák számára - ellátási lehetőségek

Ezen egyedi igények kielégítése érdekében, az oxigénellátási módok teljes skáláját kínáljuk - a palackoktól kezdve a cseppfolyós ellátásig, kiegészítve ezeket a zakvakultúrával foglalkozó gazdálkodók igényeihez igazított szakmai szolgáltatásokkal. Ipari gázok vevőkhöz történő szállítása számos különböző módon lehetséges, beleértve a palackokat is. A nyomás, a térfogat és az áramlási sebesség mind olyan kulcsfontosságú tényezők, amelyeket figyelembe kell venni az Ön számára legmegfelelőbb és legköltséghatékonyabb gázellátási mód meghatározásához.

Kérdezzen szakértőinktől?