Zöld levegő gázok a fenntarthatóság támogatása érdekében

A LINDE új termelési megközelítéssel, 100%-ban megújuló energiaforrásokkal állít elő zöld, azaz alacsonyabb szén-dioxid lábnyomú oxigént és nitrogént.

A LINDE mint a világ egyik legnagyobb ipari- és egészségügyi gáz gyártó vállalata úttörő a levegőgázok fenntartható előállításában. Az ún. zöld termékcsaládba tartozó oxigén és nitrogén jellemzőit tekintve pontosan ugyan olyanok, mint a hagyományos eljárással gyártott gázok, de óriási előnyük, hogy előállításukhoz kizárólag 100%-ban megújuló energiát (nap-, szél-, biotermikus energia, biomassza, vízerőmű) használnak. Ennek eredményeként a zöld gázok előállítása során 99%- kal kevesebb szén-dioxid kerül a levegőbe, mint a hagyományos termékek előállításakor, így a LINDE a karbonsemleges célok elérésében tudja támogatni a magyarországi termelő vállalatokat.

A LINDE ún. zöld levegőgázainak termelési és kereskedelmi tevékenységét a nemzetközileg elismert TÜV SÜD tanúsítja. A LINDE „zöld” vásárlóinak havonta igazolást ad ki az elért szén-dioxid kibocsátás csökkentésükről.
Európában először, Magyarországon már kettő cég is letette a voksát a zöld oxigén felhasználása mellett. A Ferzol Kft. és az Autóflex-Knott Kft. oxigén igényét a LINDE GÁZ Magyarország Zrt. teljes mértékben a megújuló energiával előállított zöld oxigén formájában elégíti ki.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a LINDE Group gyártástechnológiája a karbonmentesség következő szintjére lépett, és az országban egyedüliként képes szignifikánsan alacsonyabb karbon lábnyomot eredményezve oxigént és nitrogént szolgáltatni. Ezen felül a zöld hidrogén technológiák bevezetésében is vezető szerepet vállalunk” – mondta el Hegedüs Ákos, a LINDE GÁZ Magyarország Zrt. vezérigazgatója.


További részletek: https://www.lindegas.hu/hu/products-and-supply/linde-green/index.html

Összefoglaló videó: https://www.youtube.com/watch?v=mtsogYm8-8U&feature=youtu.be