Változás a Linde Gáz Magyarország Zrt. felsővezetésében

Hegedüs Ákos veszi át a cég irányítását

2020. november 4-től Hegedüs Ákos, korábbi Egészségügyi Üzletág igazgató váltja Andreas Müllert a Linde Gáz Magyarország Zrt. élén. Az ország egyik legnagyobb ipari- és egészségügyi gázokat előállító vállalata így ismét magyar vezérigazgató irányítás alá kerül. 
A 42 éves szakember 17 éve dolgozik a Lindénél. Ez alatt az idő alatt számos hazai, illetve regionális területen töltött be kulcspozíciókat. Jelentős tapasztalatot szerzett az értékesítés, a marketing, az üzletfejlesztés és a projekt menedzsment területén. Teljesítményét számos elismerés igazolja. Több szakmai szervezetben is aktív szerepet vállal, például a Magyar Ipari Gáz Szövetség Egészségügyi gázok és minőségbiztosítás munkacsoportjának vezetője. 
A műszaki és gazdasági végzettségű új vezető legfontosabb feladatának a Linde Gáz Magyarország Zrt. termék- és szolgáltatás portfóliójának fejlesztését, a folyamatos innovációt tekinti. 
„Megtisztelő feladat és egyben óriási felelősség Magyarország egyik vezető ipari- és egészségügyi gázokat előállító cégét irányítani. A Linde megalakulása óta folyamatosan fejlődik és terjeszkedik, így minden adott ahhoz, hogy a társaság hagyományaira, szaktudására és minőségi termékeire alapozva folytassa töretlen fejlődési pályáját” – mondta el Hegedüs Ákos a kinevezése kapcsán. 
Az új vezérigazgató a vállalaton belül és a különböző üzleti szegmensekben is dinamizmust ígér az elkövetkezendő időszakban. A biztonságtudatos és vevőközpontú gondolkodás, valamint a nemzetközi háttér nagymértékben hozzájárul a cég sikeréhez és a magyarországi elvárások teljesítéséhez. A hidrogén üzemanyag technológia és a széndioxid semleges (ún. zöld) gázok térhódítása szintén további lehetőségeket teremt a Linde számára. 
Andreas Müller korábbi vezérigazgató az osztrák Linde vezérigazgatójaként és az osztrák-magyar klaszter vezetőjeként folytatja pályafutását.