Linde Gáz Magyarország Zrt. sajtóközlemény

Felkészültünk a koronavírus elleni küzdelemre

Az elmúlt hónapok megfeszített munkájának köszönhetően a Linde Gáz Magyarország Zrt. felkészült a koronavírus elleni küzdelemre. Az ország egyik legnagyobb ipari- és egészségügyi gáz gyártó cége szerepel a létfontosságú cégek listáján, így a Magyar Honvédség támogatásával végzi kiemelt feladatát és biztosítja az orvosi oxigén ellátáshoz kapcsolódó gyártási, szállítási és szervezési feladatokat. Rendszeres egyeztetés zajlik a magyar kormányzati szervekkel (ÁEEK, NEAK, Operatív Törzs) és a kórházak vezetőivel a járványra való felkészülés érdekében.

A koronavírus megjelenésével számtalan sürgős feladat hárult a gázipari cégre. Többek között elvégezte a kiskunhalasi, közel 150 ágyas mobil járványügyi kórház és az ajkai Magyar Imre Kórház teljes orvosi oxigén- és sűrített levegő gázhálózatának kivitelezését, mellyel így akár további 400 beteget is el tud látni az intézmény. Április utolsó napjaiban megtörtént a Hungexpo területén lévő járványügyi vészkórház cseppfolyós oxigén ellátását biztosító tartályok felállítása és üzembe helyezése.

A Hungexpo területén zajlott tartály állításról készült drón videó megtekinthető ezen a linken.

Befejeződött a Korányi Pulmonológiai Intézet, a Budai Egészségközpont, a budapesti Szent Margit, a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház, a szombathelyi Markusovszky, a zalaegerszegi Szent Rafael, a soproni Erzsébet Kórház és további intézmények medikai gázellátó infrastruktúrájának bővítése is Debrecenben, Nyíregyházán, Mátraházán, Veszprémben, Salgótarjánban és Győrben. A Linde ezeken túlmenően az ország további 20 intézményében végzett el kapacitás növelést, mindezzel jelentősen javítva az intézmények műszaki állapotát és befogadóképességét. A cég erőforrásait átcsoportosította az egészségügyi létesítmények felkészítésére, így lehetővé téve azt, hogy a normál üzletmenetben több hónapot igénylő orvosi gáz kivitelezések most erőltetett menetben, de 2 hét alatt elkészülnek.

Andreas Müller vezérigazgató elmondása szerint a Linde felkészült a folyamatos és biztonságos ellátásra a COVID-19 járvány idején - köszönhetően az egészségügyi és iparigázok gyártása és forgalmazása terén szerzett tudásnak és tapasztalatnak. Az egészségügyi gázok egyik vezető gyártójaként a Linde minden szükséges lépést megtesz annak érdekében, hogy aktív szerepet játsszon a járvány leküzdésében. “Ez magában foglalja ügyfeleink, partnereink és alkalmazottaink biztonságának szavatolását is. Az egészségügyi szolgáltatókkal - orvosokkal, ápolókkal, gondozókkal és klinikai személyzettel – együtt elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy kiváló színvonalú ellátást biztosítsunk a betegek számára országszerte.” – tette hozzá a vezérigazgató.

Hegedüs Ákos Egészségügyi üzletág igazgató elmondása szerint a járványügyi kórházak oxigén felhasználása a vírus megjelenésével várhatóan megnő a nemzetközi tapasztalatok alapján. “A Linde Gáz Magyarország Zrt. az óriási gyártókapacitásnak köszönhetően az esetlegesen megnövekedett mennyiséget a jelenleg rendelkezésre álló információk szerint elő tudja állítani, így nem számítunk ellátási hiányra. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy az összes intézményt el tudjuk látni a megfelelő mennyiségű és kiszerelésű orvosi oxigénnel.” – tette hozzá az üzletág igazgató. A Magyar Ipari Gázszövetség ajánlása alapján a napokban született döntés arról, hogy - a megfelelő tisztítási és engedélyezési folyamatok után – vészhelyzet esetén az ipari gázpalackok is bevonhatók medikai célokra a járvány idején, ami jelentősen megnöveli a kihelyezhető oxigénpalackok számát az országban.

A Lindéről

A Linde az egyik legnagyobb globális gázipari és mérnöki vállalat, melynek 2019-es értékesítési forgalma 28 milliárd dollár volt. A küldetésünk az, hogy a világunk minden egyes nap hatékonyabbá váljon azáltal, hogy kiváló minőségű megoldásokat, technológiákat és szolgáltatásokat kínálunk, amelyek sikeresebbé teszik ügyfeleinket, és hozzájárulnak bolygónk fenntartásához és védelméhez. A vállalat különféle végfelhasználói piacokon nyújt szolgáltatást, beleértve a vegyipart és a finomítókat, az élelmiszeripart és italgyártást, az elektronikát, az egészségügyet, a gépgyártást és a fémipart. A Linde gázait számtalan területen használják, mint például a kórházakban az életmentő oxigént, a nagy tisztaságú, speciális gázokat az elektronikában vagy a hidrogént, mint tiszta üzemanyagot. A Linde korszerű gázfeldolgozó megoldásokat is biztosít az ügyfelek igényeinek kielégítésére, a hatékonyság javítására és a károsanyag kibocsátás csökkentésének támogatására. A cégről, termékeiről és szolgáltatásairól bővebb információt a www.lindegas.hu oldalon találhat.

A Linde Magyarországon


A Linde Gáz Magyarország Zrt. az ipari, orvosi és különleges gázok és gázberendezések egyik legnagyobb gyártója hazánkban. Budapesten, Répcelakon, Miskolcon, Kazincbarcikán és Dunaújvárosban rendelkezik gyártókapacitással és töltőüzemmel. A vállalat 1992-ben alakult. 2018-as nettó árbevétele mintegy 58,5 milliárd forint volt. További információt a www.lindegas.hu oldalon találhat.