Hegesztés

Minden ipari gázt igénylő hegesztési és termikus vágási eljárását támogatunk a munka- és védőgázok, gázkeverékek teljes választékával, megbízható gázellátási formákkal.

MAG welding. 
Part of the SME shooting 2017: new look and feel and tone of voice for SME

MIG / MAG hegesztés

A MIG/MAG (huzalelektródás védőgázos ívhegesztés) eljárás olyan ömlesztő ívhegesztési folyamatok csoportját jelenti, amelyek elektromos ív által létrehozott hőt használják fel a fém egyesítésére. A hegesztőanyagként és egyben elektródaként funkcionáló hegesztőhuzal folyamatosan olvad le a hegesztőömledékbe, és a varrat képzésének szerves része.

A Linde különböző gázkeverékeket fejlesztett ki a minál stabilabb és jobb eredményt biztosító MIG/MAG eljárásváltozatokhoz: 

- rozsdamentes acél MAG hegesztése: CRONIGON® 2, MISON® 2, CRONIGON® S1, CRONIGON® S3, CRONIGON® 2He20, CRONIGON® 2He50
- ötvözetlen acél MAG hegesztése: CORGON® 8, CORGON® 10, CORGON® 15, CORGON® 18, CORGON® 25, MISON® 18, MISON® 8, CORGON® 5S4, CORGON® 13S4, CORGON® S8
- CO2, CORGON® 10He30, CORGON® 2S3He18
- gázok MIG hegesztéshez: Argon 4.6, Argon 5.0, VARIGON® S, VARIGON® He15, VARIGON® He30, VARIGON® He50, VARIGON® He70, VARIGON® He90, MISON® He15, MISON® He30, MISON® He50 

Alkalmazástechnikai szakértőink tanácsot adnak az Ön igényeinek legjobban megfelelő gázkeverékek kiválasztásában, valamint támogatják Önt a szükséges berendezésekkel és gázfelhasználással kapcsolatos szolgáltatásokkal.

TIG welding. 
Part of the SME shooting 2017: new look and feel and tone of voice for SME

Védőgázas volfrámelektródos ívhegesztés (TIG) 

A védőgázos volfrámelektródás ívhegesztés (TIG) a nem leolvadó volfrámelektróda és a munkadarab közötti villamos ív által létrehozott hőmennyiséget használja a fémek megolvasztásához, a kötés létrehozásához.

A TIG jellemzően nagyon jó minőségű hegesztési varratokat eredményez. Különböző fémek esetében használható, jellemzően maximálisan 8-10 mm-es anyagvastagságig. Különösen jól alkalmazható lemezalkatrészek hegesztéséhez. A hegesztési folyamat minősége több tényezőtől függ, meghatározó a védőgáz-, a hegesztőanyag-, a volfrámelektróda minősége és az alkalmazott hegesztési technológia.

A hegesztési sebesség akár 100% -kal növelhető Linde TIG speciális gázkeverékekkel: Argon 4.6, Argon 5.0, VARIGON ® S, VARIGON ® He15, VARIGON ® He30, VARIGON ® He50, VARIGON ® He70, VARIGON ® He90, Helium 4.6, MISON ® Ar, MISON ® He15, MISON ® He30, MISON ® He50, VARIGON ® H2, VARIGON ® N2H1, VARIGON ® N2, VARIGON ® N3.

Picture depicting the process using the MMA Arc Welding machine

Kézi ívhegesztés (MMA)  

A kézi ívhegesztés (MMA) az egyik  legrugalmasabb és legszélesebb körben használható ívhegesztési eljárás. Az MMA hegesztési eljárás a legtöbb ötvözetlen- vagy gyengén ötvözött acél, korrózióálló acél, öntöttvas és nemvas fémek és ötvözetek hegesztésére használható. Számos ötvözetlen- vagy gyengén ötvözött vagy nagy szilárdságú szénacél hegesztésénél  előnyös hegesztési eljárás lehet.


Metal cored wire welding

Porbeles huzalelektródás ívhegesztés (FCAW)

Az FCAW eljárás rendkívül produktív folyamatnak mondató. Alkalmazható szerkezeti acélokhoz, ötvözött acélokhoz, rozsdamentes és duplex acélokhoz egyaránt.  Gyakran alkalmazzák felrakóhegesztésre is.

Laser welding, Detail view.

Lézerhegesztés

A hegesztési gázok fontos szerepet játszanak a lézersugaras hegesztés során. A munkadarab olvadt fémének és hőérzékeny területeinek a környezeti légkör elleni védelme mellett a megfelelő gáz növelheti a hegesztési sebességet és javíthatja a hegesztési varrat mechanikai tulajdonságait. A CO2-lézeres hegesztés szempontjából döntő fontosságú a megfelelő védőgáz kiválasztása. Ez azonban kevésbé kritikus a szilárdtest- és dióda lézeres hegesztés során. 

A Linde segít Önnek abban, hogy kiválassza a lézersugaras hegesztési igényekhez legjobban illő gázokat és ellátási megoldásokat. 

Kapcsolódó információs anyagok : smart-connector, AVANTO A/4, Linde Arcline hirdetes, ARCLINE PP brossura, ARCLINE PP tablazat

Kérdezzen szakértőinktől?