CRYOLINE® berendezések kriogén fagyasztáshoz

A Linde testreszabott kriogén fagyasztó- és hűtőberendezéseket tartalmazó termékcsaládja optimális minőséget biztosít az élelmiszeripar igényeinek megfelelően. A fagyasztó- és hűtőberendezéseket bérleti konstrukcióban ajánljuk vevőink számára. Vegye fel a kapcsolatot velünk, hogy megtudja, melyik az Ön igényeinek legmegfelelőbb fagyasztóberendezés.

CRYOLINE CF.Cabinet freezer.

CRYOLINE CF - Fagyasztószekrény

A CRYOLINE® CF olyan kriogén élelmiszer fagyasztó, amelyet olyan szakaszosan gyártó üzemek számára fejlesztettek ki, ahol az élelmiszerszállító kocsik mozgatása kézzel történik.

Nagyfokú rugalmasságot biztosít különböző élelmiszeripari termék esetében.

A fagyasztószekrény elérhető különböző típusokban és méretben, üzemeltethető cseppfolyós nitrogénnel (LIN) vagy szén-dioxiddal (LIC).

View of the CRYOLINE XF spiral freezer

CRYOLINE XF - Nagy teljesítményű spirál fagyasztó


A CRYOLINE ® XF-t nagy fagyasztási teljesítményre tervezték 2500-7500 kg/óra.

Szabadalmaztatott technológiája a kereskedelmi forgalomban lévő spirál fagyasztók hőátadási sebességének kétszeresével bír.

A  CRYOLINE XF kisebb méretű, nagyobb teljesítményű és sokkal hatékonyabb, mint a hagyományos spirál fagyasztók.

Alkalmas húsipari termékek (sertés,baromfi), sütőipari termékek, illetve készételek fagyasztására.

CRYOLINE CW. Dual-purpose freezer.

CRYOLINE CW

A CRYOWAVE szabályozható vibrációs technológia lehetővé teszi az IQF élelmiszerek számára fagyasztás közben az optimális mozgatás beállítását, de képes szabványos fagyasztóalagútként is működni.

It utilises the CRYOWAVE controllable vibration technology that provides adjustable agitation for optimum IQF foods, while also providing the ability to perform as a standard tunnel for many other food types of differing shapes and sizes.

A fagyasztó többféle típusban és szalagszélességgel készül, amelyekkel jellemzően 500–2700 kg/óra gyártási kapacitás érhető el.


View of CRYOLINE SC cryogenic freezer, Still life.

CRYOLINE SC - Szalagos fagyasztóalagút


A nehezen kezelhető termékek fagyasztására szolgáló CRYOLINE® SC egy szabadalmaztatott, eldobható fóliaszalaggal ellátott fagyasztóalagút.

A berendezés könnyen fagyasztja vagy hűti a magas víz- és/vagy páclétartalmú termékeket, illetve megkeményíti a lágy termékeket (pl., hal- vagy csirkemellfilé) a végső fagyasztás előtt.

Mivel a szalag eldobható, a fagyasztandó termékek cseréje akár a termelési ciklus közben is lehetséges a szalag tisztítása nélkül.

A fólia hálószemes szíjakkal szemben nyújtott másik előnye, hogy sima felülete tökéletesen alkalmassá teszi lágy élelmiszerek fagyasztásához, így biztosítva azt, hogy a szíj ne hagyjon nyomot a terméken.

CRYOLINE MT Tunnel freezer, open front view.

CRYOLINE MT - Fagyasztóalagút


A  CRYOLINE® MT egy szalagos fagyasztóalagút, amely cseppfolyós nitrogént (LIN) vagy szén-dioxidot (LIC) használ hűtőközegként, élelmiszeripari termékek gyorsfagyasztására.

It is modular in design, enabling you to expand production by adding additional tunnels for a longer freezing production line.

Elérhető 200–2500 kg/óra  gyártási sebesség számos típusban és szalagszélességgel.

CRYOLINE MT Tunnel freezer, open front view.

CRYOLINE TI - CRYOLINE TI Fentről-lefelé haladó légáramlásos hűtési technológiát alkalmazó nagyteljesítményű fagyasztó

A CRYOLINE® TI egy nagyteljesítményű fagyasztóberendezés, amely fentről-lefelé haladó légáramlásos technológiát alkalmaz.

Ez a moduláris alagút rendszerű fagyasztó az átlagos fagyasztóknál kétszer nagyobb hőátadási képességgel rendelkezik. A hagyományos kriogén fagyasztókkal szemben kisebb méretű, kevesebb helyet igényel a gyártóüzemben (jellemzően 40 százalékkal kisebb alapterületet igényel a hagyományos, azonos sebességű alagút fagyasztókhoz képest). A CRYOLINE TI kiemelkedően magas konvektív hőátadási sebességgel bír, ezáltal csökkentve a fagyasztás költségeit.

Hűtőközegként cseppfolyós nitrogént (LIN) használ, így széles körben alkalmazható a nem-IQF (nem különálló darabonként fagyasztott) termékek esetében jellemzően 1500–2500 kg/óra kapacitással.

CRYOLINE SI freezer with closed lid

CRYOLINE SI - Párhuzamos merülő fagyasztó

A CRYOLINE® SI egy nitrogén merítéses fagyasztó, amely az élelmiszert nitrogénfürdőn vezeti át a gyors IQF fagyasztás elérése érdekében.

Ezt a berendezést nagy mennyiségű IQF (egyedileg lefagyasztott termék) fagyasztási alkalmazásokhoz tervezték, mint például a főtt baromfi, kockázott húsok és garnélarákok fagyasztása.

Az immerziós (bemerítéses elven működő) fagyasztók a terméket közvetlenül cseppfolyós nitrogénbe mártják, hogy egy gyors kérget hozzanak létre, amely megakadályozza a termék megereszkedését és  csökkenti a főzési veszteségeket. Ez biztosítja azt, hogy a termék csak kismértékben ereszkedjen meg illetve, hogy mindössze a termék néhány szemcséje tapadjon egymáshoz és a szállítószalaghoz.

This patented freezer will produce IQF pellets in a regular size with high repeatability, opening up many possibilities for the modern food processor.

CRYOLINE PE - Pellet/formázott alakú termékek fagyasztására szolgáló fagyasztó

Ez az egyetlen kriogén fagyasztó, amelyet formázott élelmiszerek előállítására terveztek.

A mártások, pürék, levesek és egyéb folyékony élelmiszeripari termékek fagyasztott hozzávalóinak adagolásában érdekelt feldolgozók biztosíthatják a súly alapú adagolást és egyedi logónyomatokat.

A CRYOLINE® PE tökéletesen alkalmas azon élelmiszeripari feldolgozók számára, akik az élelmiszer-ellátó és készételt előállító ipar, valamint a fogyasztói piacok kiszolgálását végzik.

CRYOLINE CWI Freezer, side front angle II, closed

CRYOLINE® CWI

A CRYOLINE ® CWI egy innovatív IQF (egyedileg lefagyasztott termékek) fagyasztására szolgáló fagyasztó, amely a termék mozgatását ötvözi a nagy-sebességű kriogén gázáramok sokkoló hatásával, így teremtve meg a vevők számára a rugalmasság és termelékenység új szintjét.  A CRYOLINE CWI lehetővé teszi a vevők számára, hogy kiaknázzák a nagyobb hőátadási sebességben rejlő erőt, így növelve fagyasztási teljesítményüket. A vevők mostantól több terméket tudnak az azonos méretű és alapterületű berendezéssel lefagyasztani, illetve a korábbival megegyező teljesítményű fagyasztási kapacitás érhető el kisebb alapterületű és méretű berendezéssel. Ideális húsok, halak, valamint IQF termékek (húsgolyók, tészta, pizza feltétek, gyümölcsök és zöldségek) fagyasztására.


Small capacity spiral freezer, Unterschleißheim

CRYOLINE CS - Kompakt spirálfagyasztó

A CRYOLINE® CS egy kriogén, önhordozó spirálfagyasztó.

Kis helyigényű, nagy termelési kapacitást biztosít és alkalmas az élelmiszeripari termékek széles körének fagyasztására.

A CRYOLINE CS-t közepes kapacitású fagyasztási igényű vevő kielégítésére tervezték, amellyel jellemzően 500-100 kg/óra fagyasztási kapacitás érhető el. 

Kapcsolódó információs anyagok: Cryoline prospektus, CRYO-ASSIST program

Kérdezzen szakértőinktől?