A Linde szállítja a COVID vakcinákat

A LINDE GÁZ Magyarország Zrt. nemzeti létfontosságú vállalatként kiemelt szerephez jutott a koronavírus elleni küzdelem első hullámában. A vakcina szállításban is segítséget tudott nyújtani a gázipari cég a katasztrófavédelmi hatóságnak.

Az ország egyik legnagyobb ipari- és egészségügyi gázgyártó vállalata 2020. december 25-én, pénteken kapott felkérését a Pfizer és a BioNTech által fejlesztett koronavírus elleni oltóanyag első szállítmányának -70 Celsius fokon történő disztribúciójára.

A különleges kezelést igénylő vakcina szállítása szárazjég, speciális szenzorokkal felszerelt tárolóedények és szellőztetett, kifejezetten gyógyszerszállításra alkalmas gépjárművek segítségével oldható meg. A Linde szárazjég gyártási kapacitásának, technológiai hátterének és szakértelmének köszönhetően a teljes ellátási láncot biztosítani tudja ehhez a jelentőségteljes feladathoz.

A mai napon a LINDE GÁZ Magyarország Zrt. a rendőrség és a katasztrófavédelmi hatóság támogatásával juttatta el a koronavírus vakcinát a Dél-pesti Centrumkórházból a négy kijelölt oltóhelyre: 

  • az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe
  • a Semmelweis Egyetem (SOTE) Pulmonológiai Klinikájára
  • a debreceni Kenézy Gyula Egyetemi Kórházba
  • a nyíregyházi Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházba.

A LINDE GÁZ Magyarország Zrt. az elmúlt hetekben megfeszített munkával előkészített mindent ahhoz, hogy megfelelő körülmények között tudja eljuttatni az oltóközpontokba a védőoltást, és biztosítani tudja az ultra alacsony hőmérséklethez szükséges szárazjég folyamatos ellátását is.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a Linde a vakcinák szállításával újabb szerepet vállal a COVID-19 járvány elleni harcban” - mondta Hegedüs Ákos, a LINDE GÁZ Magyarország Zrt. vezérigazgatója.


Répcelak, 2020. december 26. 

A Linde az ATV Híradóban:

http://www.atv.hu/videok/video-20201229-specialis-dobozokban-szarazjeggel-hutve-erkeznek-a-pfizer-biontech-vakcinai?fbclid=IwAR2kKnjh1JGkIk3FQBS-sywUCvJ0j5jiK72CWiPqb4kaxq10Lz-mlTVmb5I