Hegesztés

Minden hegesztéstechnikai eljárást támogatunk a hegesztési védőgázok, lézergázok és gázkeverékek teljes választékával, megbízható ellátási megoldásokkal.

MAG welding. 
Part of the SME shooting 2017: new look and feel and tone of voice for SME

Metal Inert Gas (MIG) / Metal Active Gas (MAG) Welding

Metal Inert Gas (MIG) / Metal Active Gas (MAG) welding refers to a group of arc welding processes that use the heat generated by a DC electric arc to fuse the metal in the joint area. A continuous electrode (the wire) is fed by powered feed rolls (wire feeder) into the weld pool.

Linde has developed serious of MAG Welding gas mixtures to help you maximize the advantages of MIG/MAG welding: 

 - MAG welding of stainless steel: CRONIGON® 2, MISON® 2, CRONIGON® S1, CRONIGON® S3, CRONIGON® 2He20, CRONIGON® 2He50 
 - MAG welding of unalloyed steel: CORGON® 8, CORGON® 10, CORGON® 15, CORGON® 18, CORGON® 25, MISON® 18, MISON® 8, CORGON® 5S4, CORGON® 13S4, CORGON® S8
 - CO2, CORGON® 10He30, CORGON® 2S3He18 
 - MIG welding gases: Argon 4.6, Argon 5.0, VARIGON® S, VARIGON® He15, VARIGON® He30, VARIGON® He50, VARIGON® He70, VARIGON® He90, MISON® He15, MISON® He30, MISON® He50 

Our application experts can also advise you on the mixture and operating parameters best suited to your needs, also supporting you with the equipment and gas management services you need.

TIG welding. 
Part of the SME shooting 2017: new look and feel and tone of voice for SME

Védőgázas volfrámelektródos ívhegesztés (TIG) 

A védőgázos volfrámelektródos ívhegesztés (TIG) a nem fogyó volfrámelektróda és a munkadarab közötti villamos ív által létrehozott hőmennyiséget használja a fémkötéshez a kötési területén, és olvadt hegesztési medencét hoz létre.
A TIG nagyon jó minőségű hegesztéseket eredményez széles anyagválasztékon, körülbelül 8 vagy 10 mm-es anyagvastagságnál. Különösen jól alkalmazható lemez anyagokra. A hegesztési folyamat sikere különböző tényezőktől függ, mint például a védőgáz, a hegesztőhuzal, a volfrámelektróda és a hegesztési technika kiválasztásától.

A hegesztési sebesség 100% -kal növelhető Linde TIG hegesztő gázokkal: Argon 4.6, Argon 5.0, VARIGON® S, VARIGON® He15, VARIGON® He30, VARIGON® He50, VARIGON® He70, VARIGON® He90, Helium 4.6, MISON® Ar, MISON® He15, MISON® He30, MISON® He50, VARIGON® H2, VARIGON® N2H1, VARIGON® N2, VARIGON® N3.

Picture depicting the process using the MMA Arc Welding machine

Kézi ívhegesztés (MMA)  

A kézi ívhegesztés (MMA) az egyik  legrugalmasabb és legszélesebb körben használható ívhegesztési eljárás. Az MMA hegesztési eljárás a legtöbb ötvözetlen- vagy gyengén ötvözött acél, korrózióálló acél, öntöttvas és nemvas fémek és ötvözetek hegesztésére használható. Számos ötvözetlen- vagy gyengén ötvözött vagy nagy szilárdságú szénacél hegesztésénél  előnyös hegesztési eljárás lehet.


Metal cored wire welding

Porbeles huzalelektródás ívhegesztés (FCAW)

A porbeles huzalelektródás ívhegesztésnél (FCAW) legtöbbször egyenáram segítségével hozzuk létre a hegesztési kötést. Az FCAW eljárás rendkívül produktív folyamatnak mondató egy sor szénacél, ötvözet , rozsdamentes és duplex acél számára, továbbá jól használható felrakóhegesztésre is.

Laser welding, Detail view.

Lézerhegesztés

A hegesztési gázok fontos szerepet játszanak a lézersugaras hegesztés során. A munkadarab olvadt fémének és hőérzékeny területeinek a környezeti légkör elleni védelme mellett a megfelelő gáz növelheti a hegesztési sebességet és javíthatja a hegesztési varrat mechanikai tulajdonságait. A CO2-lézeres hegesztés szempontjából döntő fontosságú a megfelelő védőgáz kiválasztása. Ez azonban kevésbé kritikus a szilárdtest- és dióda lézeres hegesztés során. 

A Linde segít Önnek abban, hogy kiválassza a lézersugaras hegesztési igényekhez legjobban illő gázokat és ellátási megoldásokat. 

Kapcsolódó információs anyagok : smart-connector, AVANTO A/4, Linde Arcline hirdetes, ARCLINE PP brossura, ARCLINE PP tablazat

Kérdezzen szakértőinktől?