Vágási és hevítési folyamatok

A termikus vágási technikák a lézersugaras vágás, a plazmavágás és a lángvágás számos ipari fémfeldolgozási folyamat középpontjában áll.

Laser cutting of stainless steel with nitrogen.

Lézervágás

A lézervágás világszerte csúcstechnológiájú technológia a fémek és nemfémek nagy teljesítményű vágásához. Tipikus alkalmazások közé tartoznak a hidroformált alkatrészek és csövek vágása, a vékony lemezek nagysebességű vágása és a nagyvastagságú anyagok vágása. A lézervágás előnyei közé tartozik a jobb vágási sebesség, az alacsony szerszámkopás és a nagyobb  rugalmasság.

Lézer vágógázok a Linde-től: Argon 4.6, Oxigén 3.5, Nitrogén 5.0. 

Three flame cutting,

Flame cutting 

A vágógázok tejes körét kínáljuk. Különösen segítünk abban, hogy maximalizálja a termelékenységét és minőségi nyereségét az acetilénnel történő vágási folyamatban. Előnyei közé tartozik a gyors előfűtés, a gyors vágási sebesség és kiváló minőségű vágások. Szakértőink segítenek optimalizálni az üzemi paramétereket az optimális eredmények elérése érdekében, támogatva ezáltal a költségelemzést a szükséges felszereléssel és gáz menedzsment szolgáltatással.

Lángvágó gázok a Linde-től: Acetilén, Etilén 3.0, Metán 2.5, Propán, Oxigén, Hidrogén.

Plasma cutting,

Plazmavágás

A plazmavágási folyamat sikerének kulcsa a megfelelő plazmagáz vagy gázkeverék alkalmazása. Az egyes alkalmazásoktól függően alkalmazhatunk argont, argon/hidrogén keverékeket, nitrogént, nitrogén/hidrogén keverékeket, levegőt vagy akár oxigént jellemzően vízhűtéses volfrám elektródákkal. A szekunder gázok legtöbbször:  nitrogén, oxigén és levegő.
A plazmavágás igényeinek megfelelően fejlesztett  gázainkkal és gázelegyeinkkel támogatjuk az Ön vágási folyamatának tökéletes minőségét.

Plazma vágógázok a Linde-től: Argon 4.6, Formálógáz 95/5 , Formálógáz 90/10, Oxigén 3.5, Nitrogén 4.6, Hidrogén 3.8, VARIGON® H35.

Kapcsolódó információs anyagok : LG Acetilén prospektus, LINDOFLAMM catalogue

Kérdezzen szakértőinktől?